VerksamhetenUBRK har en föreningsdriven ridskola men med anställd personal som sköter ridlektioner, hästar, anläggningen och det mesta kontorsarbetet. Det är ungefär 170 elever som rider lektion varje vecka och vår och höst har vi ridlekisgrupper och prova-på-grupper med ytterligare ett femtiotal platser.  Vi har också ridning för funktionshindrade samt samarbete med skolor för ridning på gymnasiet (specialidrott) samt för elever inom grundskolans flexgrupper. Vi har lektioner för alla nivåer som leds av våra duktiga ridlärare där lektionen anpassas efter gruppens nivå. Våra hästar och ponnyer består av en salig blandning och passar både nybörjaren och den mer vana ryttaren.

Vår ambiton är att möta varje elevs önskan oavsett tidigare erfarenhet och ambition med ridningen.  Vi försöker ha en bredd på hästar och ponnys som kan ta hand om allt från en nybörjare till att motsvara en mer erfaren ryttares mål med sin ridning.

UBRK i samarbete med grundskolan

Vi älskar hästar och är övertygande om att hästar har en positiv inverkan på vår mående och välbefinnande! Av den anledningen är vi oerhört glada över vårt samarbete med grundskolan i Ulricehamns kommun där vi ges tillfälle att välkomna barn och ungdomar till stallet en eftermiddag varje vecka. Vår ambition är att barnen ska få utvecklas i sin takt i samspel med hästarna, på det sätt som passar varje individ bäst. Vi vill sprida den glädje och värme som hästarna ger till alla som behöver det!

Kolla gärna på vår film som närmare presenterar samarbetet mellan UBRK och Ulricehamns kommun och ta del av vilken betydelse hästen och stallmiljön har för barnen och deras välmående.  

Verksamhetens kvalitetssäkring

UBRK har en plankett som visar att föreningen är ansluten till Svenska ridsportförbundet och uppfyller fastställda krav så som att föreningen ska vara allmännyttig, ha ideellt syfte och ledas av en styrelse utifrån antagna stadgar. Föreningen har förutsättningar för att verka för en ordnad rid- och hästutbildning för sina medlemmar. 

Verksamhetsidé och värdegrund